Din productie romaneasca, exista doua tipuri de sare de masa, daca e sa impartim dupa procesul
de fabricatie Sare de masa gema si sare de masa recristalizata. Sarea gema, in variante diferite
de finete, se produce intr-adevar prin macinare.
Sarea recristalizata, cea mai alba, se obtine
din saramura supsua la presiune si temperatura inalta, deci prin uscare. Aceasta este de fapt
sarea de plastic, fara aroma, fara proprietati benefice asupra organismului. Este insa cea mai
cautata sare de pe piata datorita culorii de un alb aproape pur, iar procesul de fabricatie
din saramura a fost introdus tocmai datorita cererii mari pentru acest tip de sare, in detrimentul
sarii geme extrafine, cu un grad mai scazut de alb.
Interesant este ca, desi au existat mult
timp curente care spuneau ca cea mai sanatoasa sare este cea de mare, acum exista un curent
puternic care sustine ca cea mai buna sare, din punct de vedere al aportului de minerale in
organism, este sarea gema grunjoasa, deoarece este cea care e supusa cel mai putin proceselor
de fabricatie, este asa cum vine din natura.
Categorii:
- de masa
- pentru industria alimentara