Sroturi
<< Înapoi
Extrac?ia uleiului este o opera?ie tipic? de transfer de substan??, care se realizeaz? prin solubilizarea uleiului
într-un solvent, care prin diferite fenomene, care se deosebesc între ele prin natura fizic? ?i prin mecanismul desf??ur?rii
lor, duce la producerea ?rotului, produs secundar cu un con?inut bogat în proteine ?i s?ruri minerale, recomandat pentru
hrana animalelor.
In timpul procesului de extrac?ie , uleiul este îndep?rtat din semin?e, iar restul r?mas din s?mân??, care are un bogat
con?inut proteic, este folosit, în mod obi?nuit, în industria produc?toare de hran? animal?. În func?ie de semin?e, con?inutul
de proteine din ?rot variaz? între 36% ?i 46%.
Majoritatea animalelor rumeg?toare au nevoie de suplimente proteice într-o anumit? etap? a cre?terii lor. ?rotul din
floarea soarelui este foarte utilizat în numeroase cazuri în alimenta?ia bovinelor.
Caracteristici
Srot de floarea soarelui |
|
Continut de proteine, min. |
32% |
Substante grase, max. |
3% |
Umiditate, max. |
10% |
Fibre, max. |
18% |
|
Srot de soia |
|
Continut de proteine, min. |
41% |
Substante grase, max. |
2% |
Umiditate, max. |
12,5% |
Fibre, max. |
6% |
|